Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Asr’ı, sıkıp suyunu çıkarmayı, özüne ulaşmayı düşün. Kuranı asr yapmayı, okumayı, anlamayı, ilkelerini kavramayı aklet. İnsana verilen özellikleri, melekeleri, imkanları, zamanı, gelip geçiciliği düşün. Nerden gelip nereye gittiğini, ne için geldiğini anla.
Aksi halde insan hasar içerisindedir. Hüsrana uğramaktadır. İnsanın yaratılışını, tüm melekelerin insana itaatini, ayartıcı melekenin yani Şeytanın ayartısını ve insanın geçici hayatın süsleri karşısındaki zaafını, çoğaltma tutkusunu, geçimlikleri amaç edinerek azmasını düşün. Allahın vaadi gereği insanlığa lütfettiği Kuranın rehberliğine olan ihtiyacını idrak et. Ancak, Kuranı asr edip, suyunu sıkanlar, özüne, manasına, ilkelerine, amacına ulaşanlar hüsrandan, hasardan kurtulabilir.
Kardeşim tamam çalışmalarınız takdire şayan da bu kadar çok
sayfada yayınlamak yerine tek bir sayfada toplayın ve bazı
çalışmalarınızı tam olarak aktarın.Zaten ilgi çekici
bulanlar sizin sitenizi isteyerek ziyaret edecektir.Bu
kadar da da abartmayın yani..
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Ben asıl 3 kısacık ayetten nasıl bu kadar kelime türettiğini
anlamadım.Toplam 20 kelime kısacık 3 ayete sayfalar
dolusu kelimeyi nerden ürettin? çay demli falanmıydı mı?
Çarptı sanırım.
1- vel asr (sen çevir daha iyi biliyon)
2-İnsanlık hüsranda
3-inanarak davranışlarını düzeltenler,sabırla gerçeği
tavsiye edenler hariç.
Kardeşim tamam çalışmalarınız takdire şayan da bu kadar çok sayfada yayınlamak yerine tek bir sayfada toplayın ve bazı çalışmalarınızı tam olarak aktarın.Zaten ilgi çekici bulanlar sizin sitenizi isteyerek ziyaret edecektir.Bu kadar da da abartmayın yani..
sevgili dost,
eleştirenlere dost sesi olması nedeniyle şükranlarımı sunarım.
usul esası gölgelememeli.
her bir süre ayrı başlğı gerektirdiğinden, ayrı başlık olarak yer aldı.
amacımız bir Kuran ve
Kuranın ikra yapılmasıdır. Okuma, anlama, düşünme ve ibret alma, yaşama ve anlatılma yani akterılması, iletilmesi, paylaşılması, gündem yapılmasıdır.
Ben asıl 3 kısacık ayetten nasıl bu kadar kelime türettiğini anlamadım.Toplam 20 kelime kısacık 3 ayete sayfalar dolusu kelimeyi nerden ürettin? çay demli falanmıydı mı? Çarptı sanırım. 1- vel asr (sen çevir daha iyi biliyon) 2-İnsanlık hüsranda 3-inanarak davranışlarını düzeltenler,sabırla gerçeği tavsiye edenler hariç.
sevgili dost,
eleştirenlere şükranlarımı sunarım.
akledenler, düşünenler için ibretler vardır.
Kuran düşünme kitabıdır. Düşünenlere, ibret alanlara rehberlik eder.
Alak süresinde de alakanız ölçüsünde, ilginiz, önem vermeniz ölçüsünde sizi halaklandırır.
tercih insanın, dilediği kadar alaka gösterir.
Önemli olan Kuranın rehberliğidir.
var sen de öyle oku veya ikra yap.
anladığın neyse, algıladığın neyse, sana verdiği mesaj anlam ve düşünce neyse onu yaz söyle yaşa anlat doğru olan bu değil mi.
gel düşünenlere, ikra yapanlara kucak dolusu sevgi ve hoşgörü sunalım, teşekkür edelim tüm doslara.
Ben asıl 3 kısacık ayetten nasıl bu kadar kelime türettiğini
anlamadım.Toplam 20 kelime kısacık 3 ayete sayfalar
dolusu kelimeyi nerden ürettin? çay demli falanmıydı mı?
Çarptı sanırım.
1- vel asr (sen çevir daha iyi biliyon)
2-İnsanlık hüsranda
3-inanarak davranışlarını düzeltenler,sabırla gerçeği
tavsiye edenler hariç.
Evet, burada Mesut'a tümüyle katılıyorum... Bu son zamanların hastalığı değil hemen tüm zamanların hastalığı... bir ideoloji, bir fikre kavuşanlar, haliyle kutsal kitapları KULLANACAKLAR... Hahamlar da ve diğerleri de bunu yaptı yapacak, bizdeki papazları söylemeye gerek zaten yok... vazgeçin bu hastalıktan...
Kuran düşünme kitabıdır. Düşünenlere, ibret alanlara
rehberlik eder.
Alak süresinde de alakanız ölçüsünde, ilginiz, önem
vermeniz ölçüsünde sizi halaklandırır.
tercih insanın, dilediği kadar alaka gösterir.
Önemli olan Kuranın rehberliğidir.
var sen de öyle oku veya ikra yap.
anladığın neyse, algıladığın neyse, sana verdiği mesaj
anlam ve düşünce neyse onu yaz söyle yaşa anlat doğru
olan bu değil mi.
gel düşünenlere, ikra yapanlara kucak dolusu sevgi ve
hoşgörü sunalım, teşekkür edelim tüm doslara.
selam olsun.
Asla katılmıyorum düşüncelerinize.Sizin yaptığınız
şairliktir.Sahibimizin sözlerine söz eklemektir.Alak tan
ne alakası ne ölçüsü çıkıyor?Yumuşak ve süslü sözü
şairler yazar halkta dinler.Sözlerle uğraşacağına önce
arınmalı insan.İnancı olan sözün kısasını ve netini
söyler.Sözün özüdür asıl olan.Çok laf insanı ateşe
götürür.Eski zaman arap ve roma şairlerinin neler
yazdığını araştırmanızı öneririm,o zaman hatanızı
anlarsınız.Sahibimiz sözün en güzelini söyler ilaveye
gerek yok.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma